Autores

Información

LA BARCELONA FOSCA - AURELI VÁZQUEZ

En Somnegra pots comprar online l'investigació La Barcelona fosca, de Aureli Vázquez. Episodis de la ‘cara B’ de la ciutat.

¡Precio rebajado! LA BARCELONA FOSCA - AURELI VÁZQUEZ Ver más grande

9788494573286

Nuevo

EDITORIAL: ESPAI LITERARI
EDICIÓ: ABRIL 2018
ENCUADERNACIÓ: RÚSTEGA AMB SOLAPES
IDIOMA: CATALÀ
ENTREGA: GRATIS 48-72h Missatger – 5-6 dies correos

Más detalles

RESUMEN DEL LIBRO

La mort a garrot vil d’un possible innocent, l’incendi de la fàbrica Bonaplata, l’atemptat frustrat de l’anarquista Santiago Salvador, la terrorífica bomba del carrer Canvis Nous, la llegenda del bar més mafiós de Barcelona... Són alguns dels episodis que integren La Barcelona fosca.

En conjunt, 30 capítols per conèixer la nostra pròpia història des d’una perspectiva autocrítica, allunyada dels tòpics autocomplaents.

Sabíeu que Barcelona va protagonitzar una revolta contra els jueus on van perdre la vida brutalment més de 300 persones? O que la premsa de l’època feia befa de la Pedrera de Gaudí o el Palau de la Música de Domènech i Montaner? Sabíeu que l’escultor Josep Clarà va cedir a l’Ajuntament la seva obra a canvi de fer un museu... i que aquest es va tancar en pocs anys? O que l’estàtua a Jacint Verdaguer va ser inaugurada 22 anys després de la seva mort per un militar dictador?

Més enllà dels tòpics complaents sobre Barcelona –ciutat innovadora, cosmopolita i imaginativa– s’amaguen històries que ens conviden a fer una lectura crítica de la nostra pròpia història. Coneixent la ‘cara B’ de la ciutat, aprenem també a valorar allò que s’ha aconseguit, i que ha fet de Barcelona la ciutat universal que ara és.

La Barcelona fosca és també una invitació a explorar els episodis més negres del nostre passat: els bombardejos des del castell de Montjuïc, els anys del pistolerisme, els atemptats més terribles de l’anarquisme o l’empremta del franquisme, entre molts altres. L’hemeroteca, sempre implacable, serà el nostre company de viatge.